Cala San Vicente

Als je dol bent op ontspanning en de zon dan is Cala San Vicente een ideale vakantiebestemming. Het lange zandstrand ligt in het noorden van Ibiza en staat bekend om de rust, ruimte en vooral de zon! Tijdens de zomermaanden kan het soms wel vrij druk zijn om een plekje te vinden op het strand. Net als de meeste stranden op het eiland ligt achter Cala San Vicente een promenade. Het water is extra veilig doordat het niet heel diep is. Gezinnen kunnen zo prima met hun kroost het water in. Ondanks dat Cala San Vicente één van de vele stranden op het eiland is blijft het indrukwekkend. Vooral vanwege de omliggende kliffen en palmbomen in contrast met het azuurblauwe water.

Wandel langs de promenade van Cala San Vicente

De promenade van Cala San Vicente is vrij van verkeer zodat je eenvoudig een wandeling kan maken. Het kan soms wel wat winderig zijn aan de promenade. Aan de promenade liggen verschillende cafés en restaurants. Je kan hier terecht voor een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd. Tijdens je wandeling kom je toeristen uit verschillende landen tegen. De doelgroep is eigenlijk zeer uitgebreid van families, ouderen echtparen en jongeren je komt ze allemaal tegen. Vooral omdat de promenade en het strand eenvoudig bereikbaar zijn.

Watersporten op Cala San Vicente

Cala San Vicente is prima geschikt om te gaan watersporten. Je kan bijvoorbeeld eenvoudig gaan snorkelen in het azuurblauwe water. Wil je nog meer van de spectaculaire onderwaterwereld zien? Natuurlijk kan je ook gaan duiken om in de dieper gelegen gedeeltes te komen. Naast duiken kan je ook nog gaan zeilen, wakeboarden of waterskiën vanaf Cala San Vicente. Na afloop kan je aan de promenade genieten van een heerlijke Spaanse maaltijd met een wijntje uit de regio.

Bezoek de druipsteengrot Es Cuieram

Dichtbij Cala San Vicente ligt de druipsteengrot Es Cuieram. Uiteraard is deze grot natuurlijk een bezoekje waard als je aan dit strand verblijft. Voor het eiland was de ontdekking van deze grot absoluut belangrijk. Archeologen werden uitgenodigd om in 1907 de grot binnen te treden. In de grot werden namelijk 600 verschillende terracotta beelden gevonden. Daarnaast werden er nog botten een beeld van een leeuw gevonden. De grot werd waarschijnlijk al bewoond vanaf de Bronstijd. Uiteraard zijn de bevindingen niet allemaal terug te vinden in de grot. De meeste vondsten zijn naar het Archeologisch museum gebracht. Toch is het wel leuk om gewoon een wandeling te maken door de druipsteengrot onder begeleiding van een gids.

Bars en restaurants in Cala San Vicente

De accommodaties, bars en restaurants in Cala San Vicente zijn absoluut betaalbaar te noemen. Een aantal plekjes mogen absoluut niet vergeten worden tijdens je bezoek aan deze regio. Neem bijvoorbeeld de Hidden Bar en On the Beach. Dit zijn voor de locals absoluut de favoriete plekjes om lekker te gaan dineren in het noorden van Ibiza. Wil je een avondje stappen? Bij de Hidden Bar kan je de heerlijkste cocktails drinken als begin van je avondje stappen op Ibiza.