Es Cana

Op slechts enkele minuten rijden ten noorden van Santa Eulalia kom je de ideale vakantiebestemming tegen namelijk Es Caná. De goudkleurige stranden met wuivende palmbomen en kristalheldere water zou zo rechtstreeks uit een vakantiegids kunnen komen. Dit vakantiegebied is ideaal om te bezoeken met het gezin en ook met kleine kinderen. Het brede zandstrand loopt heel langzaam af waardoor de kleintjes veilig in het rustige water kunnen spelen. Naast de ideale bestemming voor gezinnen is het ook de ideale bestemming voor een ontspannen vakantiesfeer. De faciliteiten in dit gedeelte van Ibiza zijn uitstekend en er is ook voldoende schaduw om even een verkoelend drankje te drinken.

Ontdek het binnenland vanaf Es Cana

Heb je genoeg van het strand, zee en de zon? Direct vanaf het centrum van Es Cana vertrek een toeristentreintje. Dit treintje maakt een 3 uur durende tocht door het binnenland van Es Cana. Je komt o.a. langs het historische dorp San Carlos waar je een volledig gerestaureerde 17e eeuwse boerderij tegenkomt. Je kan zo het oude Ibiza opnieuw ontdekken tijdens een simpel tochtje met de toeristentrein. Je hoeft hiervoor niet eens een auto te huren! Dit is een leuke tip voor een bewolkte dag op het eiland.

Bezoek een Hippiemarkt

Als je naar Ibiza gaat dan moet je minimaal één Hippiemarkt gezien hebben. Gelukkig kan je vanaf Es Caná prima een Hippiemarkt bezoeken. Iedere woensdag wordt de Punta Arabi hippiemarkt georganiseerd. Het evenement is eigenlijk niet te missen want toeristen uit alle uithoeken van het eiland komen richting Es Cana voor deze markt. Op de markt is werkelijk van alles te krijgen en vaak zijn de producten handgemaakt. Vooral de sieraden zijn een vermelding waard ze zijn absoluut prachtig en betaalbaar. Mocht je de hippiemarkt op woensdag missen dan kan je net buiten Es Cana nog de Las Dalias Hippiemarkt bezoeken. Je kan hier profiteren van een geweldige sfeer met diverse kraampjes en entertainment voor het hele gezin. Deze markt is op iedere zaterdag tijdens het hoofdseizoen te bezoeken.

Uitgaan in Es Caná

Er zijn verschillende bars waar je jezelf prima kan vermaken in Es Cana. Een leuke aanrader is bijvoorbeeld de Jacaranda Beach Bar en restaurant. Je hebt hier een prachtig uitzicht, een zwembad en geweldige muziek. Naast deze bar zijn er nog verschillende andere hotspots waar je jezelf kan vermaken. Echter kom je in dit gezinsvriendelijke gedeelte op Ibiza geen grote clubs tegen. Je moet hiervoor wel afreizen naar de grote badplaatsen zoals San Antonio en Playa d’en Bossa. Toch is het uitgaansleven absoluut niet saai te noemen op Es Caná. Er is genoeg leven in de brouwerij en de eventuele grote clubs zijn prima bereikbaar vanaf Es Caná.

Ga barbecueën in Es Caná

Er zijn verschillende restaurants waar je jezelf kan vermaken in Es Caná. Een van de leuke plekjes om een keer uitgeprobeerd te hebben is het New Wave restaurant. Je kan hier namelijk zelf je eigen vlees grillen op een barbecue. Het vlees is van een hoge kwaliteit en de relaxte gastvrije sfeer maakt het helemaal af! Het restaurant is vooral bekend bij de locals en ligt net buiten Es Caná. Vraag er gerust naar bij één van de locals.