Figueretas

Eén van de vele wijken van Ibiza-Stad is Figueretas. Deze populaire wijk is eigenlijk een buitenwijk en ligt tussen het centrum en Playa d’En Bossa in. Vooral bij toeristen is deze wijk populair als vakantiebestemming. De wijk heeft verschillende faciliteiten om toeristen mee te vermaken en is ook nog eens geliefd bij de lokale bevolking. De buitenwijk is gelegen langs de kust en heeft een eigen promenade. Aan deze promenade zijn verschillende bars en restaurants gevestigd waar je heerlijk kan dineren of een drankje drinken. Zodra de avond valt worden er aan de promenade stalletjes neergezet. Kunstenaars proberen hier hun kunstwerken te verkopen of maken tegen betaling een mooie tekening van je. Je hebt zo eigenlijk een soort mini schilderij van jezelf. Naast de stalletjes zijn er ook verschillende winkeltjes te vinden. Je kan zo in de avond een leuke wandeling maken richting Playa d’En Bossa of Ibiza Stad. Een wandeling duurt ongeveer 30 minuten en ondertussen heb je genoeg te zien aan de promenade.

Figueretas is populair bij gezinnen

Figueretas is vooral een populaire bestemming bij jonge gezinnen. Ze hebben geen zin om de hele nacht naast grote mega discotheken te verblijven. Ondanks dat je hiervoor een half uurtje moet lopen kan je wel prima uitgaan in Figueretas. Er zijn verschillende gezellige cafés die je kan opzoeken. Er is zelfs een Nederlandse kroeg te vinden namelijk Café De Hoek. Je kan hier heerlijke cocktails drinken en luisteren naar echte Nederlandse muziek. Wil je toch graag stappen in een echte club? Geen probleem uiteraard stopt de Discobus ook in Figueretas. Deze bus brengt je naar alle grote clubs in Playa d’en Bossa en Ibiza Stad.

Watersporten in Figueretas

Wil je graag actief bezig zijn op het water? Geen probleem want in Figueretas kan je echt helemaal losgaan. Aan de overkant van de wijk ligt bijvoorbeeld het hotel Los Molinos. Hier recht tegenover ligt het eiland Formentera en uiteraard kan je vanaf hier een boottochtje naar dit eiland maken. Naast boottochtjes kan je lekker actief zijn op het water door te gaan waterskiën of windsurfen. Bijna alles is mogelijk in Figueretas. Je kan bijvoorbeeld ook gaan duiken en de bijzondere onderwaterwereld ontdekken. Met de kinderen kan je eventueel een wandeling maken naar Playa d’en Bossa op slechts 30 minuten afstand. In Playa d’en Bossa kom je een spectaculair waterpark tegen met verschillende glijbanen. Is 30 minuten iets te ver lopen met de kinderen? Neem gewoon een taxi voor € 10 kan je er al heen rijden en sta je er binnen 5 minuten.

Lekker uit eten in Figueretas

Met uitzicht op de prachtige zonsondergang kan je heerlijk gaan dineren in Figueretas. Een vakantie op Ibiza is natuurlijk niet compleet zonder bijvoorbeeld de Spaanse specialiteiten. Uiteraard kan je prima restaurants vinden met uitzicht op zee en echte specialiteiten uit Ibiza. Restaurant Principe heeft vooral heerlijke verse visgerechten met vers gevangen vis. Ben je meer dol op Indiaans eten? Shant Sakti is een heerlijk Indiaans restaurant. Of ga de lekkerste hamburgers van he eiland eten in The Booo.