Ibiza-stad

Ibiza stadJouw veelzijdige vakantie op het eiland Ibiza begint waarschijnlijk in Ibiza-Stad. Bij de trotse hoofdstad van het eiland ligt ook het enige vliegveld. De stad ligt in aan de zuid-oostelijke kust en staat bekend om het prachtige oude centrum. In de kronkelige straatjes kom je prachtige historische gebouwen tegen en kan je genieten van het uitgaansleven. De stad is een echte trekpleister voor toeristen. Het is dan ook het middelpunt van het bruisende nachtleven in de stad. Wereldberoemde dj’s landen op het vliegveld om vervolgens een optreden te geven in één van de grote clubs op het eiland. Naast het uitgaan is er natuurlijk nog veel meer te beleven in Ibiza-stad.

Ontdek de oude bovenstad Dalt Vila

Letterlijk vertaald betekent de wijk Dalt Vila hoge stad en historisch gezien is het één van de belangrijkste woonwijken op het eiland. Naast cultuur kom je hier prachtige galeries en winkeltjes tegen. Doordat de wijk hooggelegen is heb je een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Indrukwekkend zijn vooral de verdedigingsmuren die rondom de wijk liggen. De resten zijn meer dan 2000 jaar oud en een belangrijk stukje historie op Ibiza. In deze stadsmuur zitten vijf ingangen waardoor je rechtstreeks naar het centrum van Ibiza Stad wandelt. De oude hoofdingang in de stadsmuur is Portal de Ses Taules. Dit bouwwerk komt uit 1584 en is voorzien van grote Romeinse beelden. De beelden die er nu staan zijn helaas replica’s, maar in het Archeologisch Museum kan je de oorspronkelijke beelden zien. Eén van de hoogtepunten in de wijk is het bezoek aan de kathedraal uit de 18e eeuw. De kathedraal is gebouwd in het hoogste deel van de wijk. Het is dus een hele klim om een bezoekje te brengen, maar dit is wel de moeite waard!

La Marina het gezelligste gebied in Ibiza-Stad

Aangrenzend aan de haven ligt de arbeiderswijk La Marina. Vroeger was dit een echte arbeiderswijk. Vandaag de dag is de wijk vooral een toeristenwijk. Er zijn diverse winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden gevestigd. Tijdens het hoogseizoen zijn de winkels tot 00.00 geopend en kan je uitgaan in de diverse clubs tot in de late uurtjes. Als je dol bent op uitgaan, dan is het leuk om in de buurt van La Marina te verblijven.

Bekende clubs in Ibiza Stad

Natuurlijk zijn er verschillende grote bekende clubs gevestigd in Ibiza Stad. Tijdens de zomermaanden moet je er niet gek van opkijken als de grootste dj’s ter wereld hier een plaatje komen draaien. In de stad zelf kom je bijvoorbeeld Pacha tegen en net buiten de stad Privilege en Amnesia. Als je in Ibiza-Stad verblijft dan kan je de speciale discobus nemen. Deze bus gaat langs alle rgrote clubs op het eiland. Buiten de grote namen stopt de bus ook bij kleinere clubs in en rond de stad. Het voordeel van de kleine clubs is dat ze vaak een stuk goedkoper zijn om een bezoekje aan te brengen. Ondanks dat hier geen grote namen staan is het wel gezellig en kan je hier gerust een bezoekje aanbrengen.