Playa d’en Bossa

playa den bossaHet langste strand op Ibiza is Playa d’en Bossa en langs de kust zijn honderden cafés en bars gevestigd. Je kan zelf een bezoekje brengen aan een trendy club of meer een laid back sfeer. In de restaurants moet je vooral de lokale visgerechten eens uitproberen. Playa d’en Bossa staat vooral bekend om de lekkerste visrecepten. Als de zuidenwind begint te blazen dan zie je direct de populariteit toenemen onder de surfers op het eiland. Afhankelijk van de windrichting kan Playa d’en Bossa een populaire surf plek zijn. Vanaf het strand heb je ook nog eens een prachtig uitzicht op het oude stadsdeel in Ibiza-Stad.

Uitgaan in Playa d’en Bossa

De naam Playa d’en Bossa komt je vast wel bekend voor als je denkt aan Ibiza Stad. Het zuidelijke deel van het strand staat namelijk bekend om het populaire uitgaansleven. Je komt hier namelijk de beroemde Club Space tegen en de strandbar Bora-Bora. In Bora Bora kan je overdag heerlijk genieten van zon, zee en strand in combinatie met goede muziek en lekkere drankjes. In de avond kan je heerlijk gaan stappen in Club Space waar je de grootste clubavonden op het eiland tegenkomt. Beroemde dj’s komen hier langs om plaatjes te gaan draaien. Naast bekende uitgaansgelegenheden kom je ook verschillende Engelse pubs en Duitse tentjes tegen. De meeste clubs zijn eenvoudig te bereiken vanaf Playa d’en Bossa en soms zelfs op loopafstand. Uiteraard stopt ook de discobus op Playa d’en Bossa. Met deze bus kan je eenvoudig naar de verschillende grote clubs op Ibiza afreizen.

Bezoek waterpretpark Aquamar

Ben je dol op waterpret? Geen probleem want in Playa d’en Bossa ligt het waterpretpark Aquamar. In het waterpark kom je verschillende glijbanen en zwembaden tegen waar je de dag kan doorbrengen. Als je genoeg in het water gelegen hebt dan kan je gezellig plaatsnemen aan een picknickplaats. Je kan hier heerlijk een hapje gaan eten en drinken. In de omgeving van het waterpark zijn ook verschillende restaurants te vinden voor een uitgebreide lunch of diner.

Playa d’en Bossa een populaire bestemming op Ibiza

Vooral tijdens het hoogseizoen kan het lastig zijn om nog last minute een betaalbare accommodatie te vinden. Zeker de luxe accommodaties zijn als eerste weg. Vooral jongeren trekken massaal naar het zandstrand en jonge gezinnen laten tijdens deze maanden Playa d’en Bossa links liggen. De meeste jongeren komen naar dit stukje van Ibiza om te feesten. Mocht je een hotelkamer in Playa d’en Bossa boeken dan krijg je hier uiteraard wel iets van mee. Het feestgeruis gaat namelijk de hele nacht door. Gelukkig zijn de luxe accommodaties voorzien van een uitstekende isolatie zodat je er niks van hoort.

Dagtocht met de boot

Vanaf Playa d’en Bossa kan je een dagtocht met de boot maken naar Formentera. Iedere dag vertrekt er een boot om dit prachtige eiland te bezoeken. Dit eiland wordt ook wel het paradijs op aarde genoemd. De mooie witte stranden en het prachtige kristalheldere water is absoluut één van de trekpleisters op het eiland.