Portinatx

In het noorden van Ibiza ligt het imposante Portinatx. Bij de eerste aanblik ben je direct onder de indruk van dit prachtige stukje strand op Ibiza. De witte zandstranden in combinatie met de kristalheldere zee ziet er werkelijk prachtig uit. Je kan aan dit strand volledig tot rust komen en genieten van de heerlijke accommodaties in de omgeving. De stranden worden zelfs gezien als één van de beste op Ibiza. Vanwege het kristalheldere water is Portnatx vooral geliefd bij duikers en snorkelaars.

Kom tot rust in Portinatx

Portinatx is geen badplaats met grote discotheken en clubs. Toch komen er genoeg mensen naar deze badplaats toe die graag uitgaan. De reden dat ze voor deze badplaats kiezen heeft alles te maken met de rust en ruimte. Je hoeft hier niet constant in het feestgeruis te zitten en dit is wel zo prettig. Als je toch een avondje wil doorhalen dan is dit ook geen probleem want er zijn uitstekende faciliteiten om met het openbaar vervoer naar een club te gaan. De bussen rijden de hele nacht door dus je kan na afloop eenvoudig weer terug komen. Zo kan je na afloop weer lekker chillen aan het strand van Portinatx. Vanaf het strand vertrekken zelfs een paar bootjes die rechtstreeks afreizen naar bijvoorbeeld het bruisende nachtleven van San Antonio.

Belangrijke stop tijdens excursies

Portinatx is een belangrijke stop tijdens excursies rondom het eiland. Bussen stoppen hier om de prachtige baai aan toeristen te laten zien. Het panoramische uitzicht met prachtige witte zandstranden en het kristalheldere water is natuurlijk reden genoeg om een stop te maken. Je kan hier heerlijk genieten van de zon en prachtige natuur. De rotsachtige inhammen maken het plaatje helemaal compleet. Er is zelfs een klein glijbanenpark voor de liefhebber. Langs de fraaie stranden van Portinatx kan je prachtige wandelingen maken en genieten van de omgeving.

Heerlijk genieten in Portinatx

In het resort van Portinatx kan je echt heerlijk genieten van de diverse restaurants in de omgeving. Vooral de visgerechten zijn een echte aanrader. Iedere dag wordt er verse vis gevangen en geserveerd in de restaurants. Er zijn geen betere visgerechten te vinden als bij de restaurants in Portinatx.

Bezoek de hippiemarkt

Ibiza staat natuurlijk bekend om de diverse hippiemarkten die je gezien moet hebben. Iedere zondag vanaf 18.00 kan je zo’n hippemarkt bezoeken in het hoogseizoen in Portinatx. Een leuke beleving om een keer meegemaakt te hebben. Je kan Ibiza niet verlaten zonder niet een keertje zo’n markt bezocht te hebben.

Ontdek de spectaculaire onderwaterwereld

Portinatx heeft een spectaculaire onderwaterwereld die je niet gemist moet hebben. Je hoeft geen duikbrevet te hebben want dankzij het kristalheldere water is het mogelijk om gewoon te gaan snorkelen en de onderwaterwereld opnieuw te ontdekken. Natuurlijk kan je nog dieper gaan door te gaan duiken en dit behoort absoluut tot de mogelijkheden in Portinatx. Ontdek zelf de bijzondere wereld onderwater in dit unieke rustgevende plaatsje op Ibiza.