San Antonio

ibizaNa Ibiza-Stad is één van de grootste plaatsen op het eiland San Antonio. Dit gebied is vooral een echt toeristenoord met verschillende hotels, appartementen en restaurants. De stad ligt aan een grote baai ten noordwesten van een klein vissersdorp. De stad zelf is eigenlijk volledig gebouwd voor het toerisme. Ondanks dat de plaats zeer toeristisch is blijft San Antonio de moeite waard om te bezoeken. De badplaats staat namelijk bekend om de prachtige zonsondergangen en beroemde clubs waar de beste dj’s ter wereld optreden.

Ontspannen op de stranden van San Antonio

Uiteraard kan een vakantie op Ibiza niet zonder zon, zee en strand. Op de stranden van San Antonio zijn verschillende uitgebreide watersportfaciliteiten te vinden. Naast het druk bezochte hoofdstand zijn er nog een paar kleinere stranden te vinden. De stranden zijn allemaal vanaf de boulevard van het hoofdstand te bereiken met een kleine wandeling. Tijdens het hoofdseizoen is het mogelijk om met een veerboot naar onbereikbare stranden in de omgeving af te reizen. Vooral de standen: Cala Bassa en Cala Conta staan bekend als populaire stranden.

Heerlijk dineren in San Antonio

Ben je dol op lekker eten? Je zit dan bij San Antonio zeker weten goed. Er zijn verschillende trendy restaurants in de omgeving te vinden. De meeste restaurants zijn gewoon langs de boulevard te vinden. Tijdens het diner kan je genieten van gezellige live muziek en kom je alvast in de sfeer van het bruisende nachtleven. Het is zoals gebruikelijk in Spanje nog mogelijk tot s’avonds laat te genieten van de heerlijke gerechten. Vooral de Spaanse specialiteiten waar Ibiza zo bekend om staat is een aanrader om uit te proberen. Op culinair gebied kan je in San Antonio een heerlijke tijd tegemoet gaan.

Sunset Strip op San Antonio

San Antonio heeft niet alleen een bruisend uitgaansleven, maar staat ook bekend om de Sunset Strip. Een echte must see langs de westkust van het eiland. Je kan hier in de verschillende cafés en restaurants genieten van een mooie zonsondergang. De zonsondergang wordt meestal begeleid door live muziek terwijl je geniet van heerlijke gerechten. Op 24 augustus wordt ook nog eens Sant Bartomeu gevierd en wordt de avond afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Watersporten in San Antonio

Je kan in San Antonio ook prima terecht om verschillende watersporten te beoefenen. Van windsurfen tot duiken en waterskiën je kan het zo gek niet bedenken of je kan het beoefenen in San Antonio. Ondertussen kan je natuurlijk heerlijk van het water en de zon genieten. Helaas zijn de golven niet echt hoog genoeg om gewoon te gaan surfen.

Bezoek Aquarium Cap Blanc

Vooral met de kinderen is het leuk om een bezoekje te brengen aan Aquarium Cap Blanc. Dit aquarium ligt vlakbij de stad San Antonio. Uniek is dat deze aquarium gevestigd is in een natuurlijke grot van 370 m2. In de meren zijn verschillende vissen uitgezet die voorkomen in de omgeving van Ibiza. Ze leven zo in hun natuurlijke habitat. Tijdens de zomermaanden is het aquarium iedere dag geopend tot 22.00 s’avonds.