San Miguel

San Miguel is niet de bestemming voor een keiharde feestvakantie, maar gewoon een heerlijke plek om tot rust te komen. In een prachtige omgeving kan je genieten van de schitterende zandstranden en het kristalheldere water. De heuvels rondom dit plaatsje zijn omgeven met prachtige pijnbossen en zijn uitstekend geschikt voor het maken van een wandeling. Natuurlijk kan je hier ook prima terecht om lekker te gaan genieten van de zon. Het brede zandstrand is hier ideaal voor en uiteraard kan je ook het water in voor een verfrissende duik. Er is veel ruimte voor gezinnen met kinderen. De kids kunnen bij San Miguel prima rondrennen over het strand of spelen op het strand. Het strand is ook prima bereikbaar voor gehandicapten. Kortom San Miguel is de ideale bestemming voor iedereen die niet midden in het feestgeruis wil plaatsnemen.

Grotten van C’an Marça

De grotten van C’an Marça zijn meer dan 100.000 jaar oud en liggen bij San Miguel. De grotten zijn de oudste van het eiland en door de jaren heen zijn er prachtige stalagmieten en stalactieten ontstaan. Naast de stalactieten kan je in de grotten terecht voor watervallen en een fenomenaal uitzicht op San Miguel. De grotten werden in de jaren vijftig ontdekt, maar werden hiervoor al door smokkelaars gebruikt. Sinds de jaren 70 zijn de grotten toegankelijk voor het toerisme. Naast een prachtige rondleiding wordt een bezoek aan de grotten afgesloten met een prachtige lichtshow.

Neem de mini-trein in San Miguel

Speciaal voor alle toeristen is er een mini toeristentrein. Deze trein rijdt rond door San Miguel langs verschillende bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving. Je kan bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de grotten, maar ook aan de haven van San Miguel. Naast de grotten ga je ook langs het dorpje Sant Miguel waar je de oudste kerkjes van Ibiza kan bezichtigen. Eén kerkje stamt zelfs uit de 13e eeuw. Daarnaast kom je ook nog een aantal prachtige witte kerkjes tegen tijdens de route met de minitrein.

Ontdek de onderwaterwereld op San Miguel

Eén van de grootste trekpleisters naast de grotten is de onderwaterwereld van San Miguel. Uiteraard is er een duikschool aanwezig, waardoor je kan duiken en de prachtige onderwaterwereld kan ontdekken. Heb je geen duikbrevet? Geen probleem je kan dit prima leren op San Miguel of gewoon met een gids gaan snorkelen. Dankzij het kristalheldere water is het helemaal niet lastig om te gaan snorkelen en de mooiste vissen tegen te komen. Mocht dit allemaal geen optie zijn dan kan je vanuit de kleine haven een glasbodemboot boeken. Dankzij de glazen bodem van de boot kan je prima de onderwaterwereld ontdekken. Vanuit de haven kan je ook prima het centrum van San Miguel inwandelen. Je komt hier een aantal toeristenwinkeltjes en uitstekende restaurants tegen om lekker te gaan dineren na een dagje zon, zee en strand.