Santa Eulalia

De derde badplaats van Ibiza is qua inwonersaantal Santa Eulalia. In de omgeving van de badplaats kom je schattige dorpjes tegen en een prachtige uitgestrekte natuur. De stad staat ook bekend om de gastronomische specialiteiten. Verschillende toprestaurants zijn gevestigd in deze stad. De regio Santa Eulalia staat ook bekend om de rust vergeleken met de drukke gedeeltes als Ibiza Stad. Je kan heerlijk ontspannen verblijven in Santa Eulalia en genieten van je welverdiende zonvakantie. De charmante gemeente heeft vriendelijke inwoners en je komt hier niet het drukke uitgaansleven tegen. Je kan hier nog wel het authentieke Spanje ontdekken in plaats van de drukke discotheken die speciaal voor de toeristen gebouwd zijn.

Ontdek de prachtige baaien van Santa Eulalia

Langs de kustlijn van Santa Eulalia kom je de mooiste baaien tegen uit de regio. Langs de kustlijn liggen verschillende eilanden en strandjes met hoge kliffen en verdedigingstorens. Er zijn ook verschillende romantische plekjes te vinden waar je kan genieten van de ondergaande zon. Vooral Cala Mastella en Pou d’es Lleó zijn prachtige plekjes langs de zee in de regio Santa Eulalia. Huur vooral een auto en rij onvergetelijke autoroutes waarbij je zowel het land als de zee kan zien.

Winkelen in Santa Eulalia

Ben je dol op shoppen? In Santa Eulalia zit je absoluut goed en kan je druk bezig zijn met de diverse unieke winkeltjes. Deze zitten verspreid over het centrum en langs de promenade van de luxe jachthaven van de stad. Naast de gewone winkeltjes mag natuurlijk een bezoek aan de bekende Hippiemarkt niet ontbreken. Eén van de drukbezochte hippiemarkten in de regio is hier gevestigd namelijk Es Canar. Maar ook de markt van Sant Carles is in Santa Eulalia te vinden.

Het nachtleven in Santa Eulalia

Santa Eulalia bestaat vooral uit het pure authentieke Spanje. Je komt hier dus geen druk nachtleven tegen met giga discotheken. Het uitgaansleven bestaat vooral uit een bezoek aan de verschillende bars rondom de haven en promenade. Je kan hier genieten van live muziek en een lekkere cocktail. Guarana is wel een bar die in het begin van de avond gewoon een standaard plek is om uit te gaan. Na middernacht verandert de bar in een drukke discotheek. Er is dus absoluut wel een uitgaansleven in Santa Eulalia alleen niet zo extreem als in Ibiza Stad.

Bezoek Puig de Missa

Vlakbij Santa Eulalia ligt Puig de Missa een heuvel met een prachtige witte kerk erop. Deze kerk stamt al uit de 16e eeuw en vormt samen met de heuvel een mooi plaatje. In de avond is de kerk nog mooier als deze verlicht wordt. De kerk is niet zomaar een kerk, maar het gebouw is duidelijk verstevigd. De kerk was namelijk een beveiligingsmechanisme voor het dorpje tegen piraten. Het is één van de best bewaard gebleven vestingskerk op het eiland. In de kerk liggen ook diverse grafkamers waarbij de kisten in de muren liggen. Vanaf het kerkhof bij de kerk heb je een prachtig uitzicht op de zee.