Talamanca

Wil je gewoon een ontspannen vakantie op Ibiza? Eén van de plekjes die je gezien moet hebben is Talamanca. Dit prachtige strand ligt in het noorden van Ibiza. Het is één van de grootste stranden van het eiland en dit is absoluut een groot pluspunt. Je hoeft zo nooit extreem vroeg op te staan om een plekje op het strand te vinden. Zelfs in het hoogseizoen is er altijd nog wel een plekje vrij. Er zijn ook nog eens geen torenhoge hotels die ervoor zorgen dat er een schaduw op het strand ontstaat. Je kan op Talamanca nog echt genieten van het oude Ibiza. Het is één van de rustigste plekjes op he eiland waar het water ook nog eens lekker ondiep is. Je kan zo enorm ver kijken in het gekleurde heldere blauwe water. Dit is echt de ultieme plek om een ontspannen vakantie op Ibiza te beleven.

Het hele jaar door vakantie in Talamanca

Na het hoogseizoen zijn er genoeg restaurants en bars die de deuren sluiten op Ibiza. Pas volgend jaar in het voorjaar gaan de restaurants weer open. In Talamanca kan je echt het hele jaar door vakantie vieren op Ibiza. De bars en restaurants blijven hier gewoon het hele jaar door open. In februari kan je hier gewoon terecht om een lekkere cocktail te drinken. Je komt in deze badplaats verschillende restaurants tegen in vrijwel ieder budget. Het maakt dus niet uit of je veel of weinig te besteden hebt in Talamanca kan je altijd terecht. Zo kan je even weg uit de sleur in Nederland en lekker vakantie vieren op Ibiza.

Eenvoudig de drukte opzoeken vanaf Talamanca

Ondanks dat bezoekers van Talamanca vooral komen voor de rust kan je de drukte wel opzoeken. Het strand ligt eigenlijk slechts 2 kilometer van het centrum van Ibiza Stad. Het is dus eigenlijk een kleine wandeling richting de stad van Ibiza. Tijdens je wandeling kom je ook nog eens langs de populaire club Pacha die dus eigenlijk op loopafstand van Talamanca ligt. Voor jongeren kan deze badplaats dus een prima uitvalsbasis zijn. Je bent zo niet verplicht om de hele dag in de uitgaansdrukte te zitten en als je wil stappen dan is deze mogelijkheid er wel. Over het algemeen gesproken is Talamanca wel een echte familiebestemming. Je komt hier dus vooral jonge gezinnen tegen die genieten van het strand en water.

Diverse Beach clubs en restaurants

Langs de promenade kom je diverse beach clubs en restaurants tegen waar je lekker kan dineren of genieten van een drankje. Bar Flotante is vooral populair voor een betaalbaar ontbijt op Ibiza. Als je de hele dag door wilt genieten van lekker eten dan kan je het beste gaan eten in het Talamanca Hostel. Vooral de verse vis in dit restaurant is een aanrader. Naast betaalbaar eten zijn er ook dure boetiekrestaurants te vinden. Neem als voorbeeld de luxe Harbour Club voor een uitgebreid diner waarbij je wel een ruim budget nodig hebt.