Het weer op Ibiza

weer ibizaIbiza is één van de populairste vakantiebestemmingen in Spanje. Ieder jaar trekken duizenden toeristen massaal naar het vakantieoord. Het eiland staat bekend als een tropisch eiland en natuurlijk denk je hierbij aan zon, zee en strand. Maar wat kan je eigenlijk voor weer verwachten in Ibiza? En wat is de beste tijd om naar het vakantie-eiland op vakantie te gaan? Wij laten je zien in welke periode je het beste naar Ibiza kan afreizen voor het weer.

Het voorjaar op Ibiza

Vanaf april begint het voorjaar eigenlijk een beetje opgang te komen op Ibiza. De eerste clubs openen hun deuren en de terrassen gaan weer open. Mocht je naar een bepaalde club willen dan is het wel slim om te kijken wanneer het grote openingsfeest is. Je komt zo niet bedrogen uit doordat de club waar je naartoe wilt nog dicht is. Naast het uitgaansleven kom je natuurlijk voor het weer in april. Je kan vaak al zonder jas lopen met een gemiddelde temperatuur van 18 graden. Het is nog geen strandweer, maar vergeleken met Nederland prima weer. Met slechts 6 regen dagen in april is de kans groot dat je in de zon wandelt. Wil je iets weer warmte? Reis dan in mei af naar Ibiza. Het echte voorseizoen is nu opgang gekomen en alle clubs hebben hun deuren geopend. De temperaturen zijn rond de 22 graden en de eerste tropische dagen kunnen zelfs al voorkomen. De zee begint al op te warmen en er valt relatief weinig regen in deze maand.

De zomer op Ibiza

Het weer Ibiza loopt qua seizoenen iets anders dan we in Nederland gewend zijn. Vanaf juni begint de zomer namelijk al op het feesteiland. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 26 graden, maar er zijn een aantal dagen waar de 30 eenvoudig bereikt wordt. Met slechts 3 dagen regen in juni kan je al echt een zonvakantie tegemoet zien op Ibiza. Het weer Ibiza is natuurlijk helemaal top in juli en augustus. Augustus is de warmste maand op het eiland met gemiddeld 29 graden en regelmatig temperaturen ver boven de 30 graden. De zee is lekker opgewarmd en er valt bijna geen regen. Hoogstens 1 buitje voor de stof. De zomer loopt op Ibiza door tot en met september waar het nog gemiddeld 27 graden is. Je hebt wel iets meer kans op regen met 4 dagen per jaar, maar meestal valt de regen aan het einde van de maand.

Het najaar op Ibiza

Vanaf oktober begint officieel het najaar, maar je kan dan nog prima genieten op Ibiza. Met temperaturen van gemiddeld 23 graden zijn er landen waar je het slechter hebt in oktober. Het regent er gemiddeld 5 dagen en oktober is helaas wel de natste maand op het eiland. Maar als je dit vergelijkt met Nederland is de regen natuurlijk helemaal niks op Ibiza. Je kan dus nog prima het najaar vieren op het feesteiland van Spanje. Boek gerust een vakantie in het najaar op Ibiza.